Нови девет таланта ще се върнат на сцената на най-позитивното шоу в телевизионния ефир, за да се борят за място на финала.
Нови таланти ще се борят за финала на “България търси талант”
Нови таланти ще се борят за финала на “България търси талант”

Нови девет таланта ще се върнат на сцената на най-позитивното шоу в телевизионния ефир, за да се борят за място на финала.

Кои двама изпълнители ще се присъединят към 10-мата участници, които вече се подготвят за финалната битка за титлата “Талант на България” и наградата от 50 000 лева, ще стане ясно на 22 май. Точно в 20.00 часа по bTV започва предпоследният концерт на живо, в които зрителите ще определят новите финалисти в “България търси талант”.

Конкуренцията ще изправи един срещу друг разнородни таланти, сред които са и някои от най-интересните изпълнения от кастингите. Едни от тях са единствените ромски стендъп комици – Донка и Андрей. Младите самодейци впечатлиха журито със самоиронията си и разсмяха до сълзи публиката, разчупвайки клишетата за ромския етнос. Асен Блатечки им предвеща светло бъдеще в актьорската професия, но дали хумора им ще бъде оценен от зрителите предстои да разберем.

Музикалният талант и тежката съдба на 15-годишния Асен Рашков трогнаха до сълзи журито по време на кастингите. Асен живее в трудово изправително училище в село Варненци, където музикалният му талант е забелязан от един от възпитателите и младото момче вече има зад гърба си редица участия в регионални и национални музикални конкурси.

Освен в музиката, Асен има доказан талант и в тениса на маса – той е 4-кратен областен шампион в този спорт. С уникално изпълнение на сцената на шоуто ще се завърнат и двама актьори от специалността “Актьорско майсторство за куклен театър” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Те ще покажат първия в света куклен стрийптиз – изпълнение, което не е показвано в нито един от сезоните на шоуто по света.

С този нестандартен номер анонимните към момента актьори ще се борят за място на финала. На 22 май срещу тях на сцената на “България търси талант” ще се качат и няколко групови изпълнители. Това са опитните музиканти от “Брас Вилидж”, детският ансамбъл по състезателни танци "Школа Поморие" и професионална танцува формация “Пловдивъ”.

В групата на индивидуалните участници зрителите ще видят двама талантливи певци - Лиляна Пенчева и Деян Петков, както и 24-годишния илюзионист от Украйна - Юрий Мончак.

Гост изпълнители на концерта на 22 май ще бъдат Криско и танцьорите от "Нощта на Оскарите", които са подготвили авторски спектакъл на индийска тематика.