Актьорът Том Влашиха, добил световна популярност с образа на Джакен Х'Гар в хитовия сериал "Игра на тронове", ще бъде специален гост на първото българско издание Comic Con.

Актьорът ще открие квалификацията за EuroCosplay 2017 на 10 септември, а ден по-рано ще бъде на разположение за снимки и автографи в специалната Meet & Greet зона. Достъпът до нея е ограничен само за притежатели на Meet & Greet билети.

След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, организираният от клуб Nakama фестивал – Aniventure, обединява сили с най-новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие - Comic Con. То ще бъде организирано от KEY Events и голяма част от екипа, стоящ зад най-голямото младежко събитие в България - ON! Fest, чието последно издание беше през 2013-а година.

В името на възможно най-доброто забавление, очаквайте най-известните Cosplay гости в историята на Aniventure, както и вече традиционните Cosplay и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции! За първи път в България ще видим полската звезда – Calypsen Cosplay, печелила куп отличия от международни състезания.

По традиция ще видим и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастъркласове и workshop зони за по-малките. Ограничено количество промо билети за целия фестивал на цена от 25 лева тръгват в продажба на 20.03.2017