Абсолютен рекорд само за една година направи хитовата постановка „Жена ми се казва Борис“ на театър “Константин Величков” Пазарджик, разпространявана от частен театър „Мелпомена“.

постановката "Жена ми се казва Борис"
постановката "Жена ми се казва Борис"

Препълнени зали, опашки за билети, нетърпелива публика още от премиерата на спектакъла през март 2016 г. съпътстват Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков - Шайбата , Диана Любенова, Ернестина Шинова и Жанина Дончева. „Жена ми се казва Борис“ е най-играната постановка у нас – 100 пъти на сцена за една година. Юбилейното представление е на 30 април 2017 г. в столичния театър „Сълза и смях“.

Пиесата, зад чийто успех стои продуцентът Светлин Стоилов, е обиколила цяла България. Интересът към комедията не стихва, заради което вече има градове, в които тя се играе по няколко пъти, а в София, Пловдив, Варна и Бургас е била по над десет пъти на сцена. Вече се подготвя и европейското турне на спектакъла през 2018 г., разкри Светлин Стоилов, който пък в момента е в САЩ на турне с друга хитова постановка – „Емигранти“ с Асен Блатечки и Калин Врачански.

Пиесата „Жена ми се казва Борис“ е носител на много престижни награди, а заради успеха й френският драматург Рафи Шарт дойде специално до България, за да поздрави екипа. И факт, досега към постановка не е имало такъв нестихващ интерес и толкова често присъствие на сцените из цялата страна. Формулата на успеха на „Жена ми се казва Борис“ се дължи на професионално събрания екип, отличната драматургия, а също и достатъчното репетиционно време, което е позволило на актьорския състав да изглади до съвършенство играта си.

В репертоара на частен театър „Мелпомена“ са още пиесите „Варажалец“, „Етажна гроздова” и „Когато котката я няма“, станали любими на хиляди зрители в цяла България.