Спътница в живота му е едно от „момичетата Невада“, Ирина, която е „истинската му любов“. Макар да нямат официално сключен брак двамата се чувстват и живеят като семейство. Имат дъщеричка, Алена. Той смята, че няма нещо, което неговата жена не може да му даде, затова й е изцяло предан. Прекарва всеки възможен момент със семейството си, обича спорта, планината, морето.
Юлиян Вергов
Юлиян Вергов

Име: Юлиян Вергов
Прякор: Юли
Дата и място на раждане: 15. 07. 1970 г. в София
Националност: Българин
Зодия: Рак
Живее в: София
Очи:  зелени

Личен живот: Спътница в живота му е едно от „момичетата Невада“, Ирина, която е „истинската му любов“. Макар да нямат официално сключен брак двамата се чувстват и живеят като семейство. Имат дъщеричка, Алена. Той смята, че няма нещо, което неговата жена не може да му даде, затова й е изцяло предан. Прекарва всеки възможен момент със семейството си, обича спорта, планината, морето.

Професионално развитие: Завършва вечерна гимназия. В същото време работи в Младежкия театър като момче за всичко. Преди да стане актьор, четири години  учи за инженер в МЕИ. Когато става на 28 г., решава да пробва силите си в театралната академия, но тъй като там имало възрастова граница за актьорите - 25 г., кандидатства в колежа "Любен Гройс“ и завършва класа на актрисата Цветана Манева. Първата постановка, в която участва, е „Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир, на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. По-главните му роли на сцената на театъра са: Мартин в “Побъркани от любов” от Сам Шепард, Баронът в “С любовта шега не бива” от Алфред дьо Мюсе, Емилия в “Отело” по Шекспир, Олбъни в “Крал Лир” от Шекспир, Дон Алонсо в “Дон Жуан” по Молиер. Има роли в Нов драматичен театър „Сълза и смях“, Малък градски театър „Зад канала“, Театрална работилница „Сфумато“. Един от малкото млади актьори, които имат ангажименти и в киното, и в театъра. След 6-месечен кастинг е избран за главната мъжка роля в първия български сериал „Тя и Той“, в който си партнира със Стефания Колева. Снима се във филмите „Копледата е възможна“ на Християн Ночев и „Пътуване към Йерусалим“ на Иван Ничев, но предимно играе в чуждестранни продукции като „Стършел“ с Жан Клод Ван Дам. Последният филм, в който се снима, е фентъзи – трилърът „Без име“, в който партнира на актрисата Мила Йовович.

Любопитни факти:

Предпочита раздърпани и широки дрехи. Единственият собствен костюм, който е  обличал бил на абитуриентския му бал.

Като малък мечтаел да стане боклукчия.

Четири часа преди сватбата си с Ирина, той се разколебал и двамата решили да не подписват, а да живеят на семейни начала.