Вокалистът на „Сигнал” Данчо Караджов за семейството, музиката и любовта само пред bliasak.bg:
Вокалистът на „Сигнал” Данчо Караджов за семейството, музиката и любовта само пред bliasak.bg:

Йордан КараджовДанчо, какво ново около група „Сигнал”?
Йордан Караджов: Да не чуе Дяволът сме много добре и всичко е наред около нас. Изпитахме голяма радост, че ни откриха звезда в „Алея на славата”. Не сме и мислили, че ще я получим, защото винаги сме знаели, че там се награждават индивидуално хора, които са допринесли с нещо за България. Но за цяла група е голяма чест. Въпреки, че не сме изненадани, нормално е да получим такова признание след като имаме 16 албума, 33 години сме на сцена и сме направили над 6 000 концерта. Иначе се захванахме със 17-я албум, две песни вече се въртят в ефира. Едната е „Чуваш ли”, която посветихме на великия Рони Джеймс Дио, а другата е C'est la vie. Направихме премиера на новите ни неща, концертът беше заедно с Милена и Кирил Маричков.

Имало ли е някога война между „Щурците” и „Сигнал”? Винаги се е смятало, че сте нещо като Лески и ЦСКА.
Йордан Караджов: Това публиката си го направи преди много години. Ние като групи не сме имали моменти на единоборство, като личности. Но в един момент разбрахме, че конкуренцията, която се създаде между двете банди, чрез споровете на агитките и фенската маса, допринесе да се родят страхотни хитове. Те ни слушаха нас какво правим, ние слушахме тях и летвата се вдигаше все по-високо и по високо. (смее се) Убеден съм, че ако я нямаше тази конкуренция, класическите песни на двете банди нямаше да съществуват.

За какво жадуваш?Йордан Караджов
Йордан Караджов: Тъй като личния си живот и музиката отдавна не мога да ги деля, жадувам да има спокойствие в семейството. Децата ни пораснаха. Даже със съпругата ми Мариана чакаме внуче от сина ни Дани, който е по-голям от Лора с четири години. Ще ставам дядо! А що се касае до активността ни като музиканти, ми се ще да бъдем на онази емоция, на която сме били винаги. Публиката ни обича заради нея, а ние трябва да отвърнем на обичта и да покажем, че правим нови неща, а не мързелуваме.

Постоянно разделят Лора и Део. Те нали са още заедно?
Йордан Караджов: Заедно са! Някой друг ги разделя! Те не са се разделили.

Дразни ли те, когато пишат глупости за Лора?
Йордан Караджов: Мен не. Мариана много се дразнеше в началото, когато Лора започна да присъства по настъпателно в медиите. Но аз не, защото преди да ядат Лора, са ме яли мен. Винаги съм им казвал да не обръщат внимание, защото те, хората, ако искат да разберат истината, ще дойдат при мен или Лора на участие да видят какво е положението и нивото на статуквото. Веднага се познава дали има проблем, или няма, това не може да се скрие.

Йордан КараджовКакви спомени пазиш от семейните морета със съпругата ти, Дани и Лора?
Йордан Караджов: О, те много отдавна не ходят с нас на почивка. Но винаги като се кача в София на колата знам, че до Варна или Бургас не трябва да спирам. Такъв съм. Спомням си, че винаги Мариана, Даниел и Лора ми викаха „Сприи, защото не можем повече, ходи ни се до тоалетна”. Казвах им: „Още малко, още малко” и така докато стигна до морето. И така всяка година. (смее се)

Как е възможно все още да сте толкова влюбени със съпругата ти Мариана?
Йордан Караджов: Това не знам! Може би не са едно или две неща, които са се случили през всичките тези 35 години семеен живот и 6 преди това, в които бяхме гаджета. Никога не сме се разделяли, много неща сме преживяли заедно, много неща е имало, за които да се грижим - хубави и лоши. Мариана много се дразни като кажа, че освен тази привързаност, която един човек питае към другия, от всичките тези години има един навик, но не в лошия смисъл. Той ти дава спокойствие на психиката и на всичко онова, което би те притеснило ако този човек го няма и е някъде и ти го мислиш. Това исках да й обясня, че за мен е достатъчно аз да съм в едната стая и да гледам футбол, а тя да е в другата и да се занимава с нещо нейно си. Като знае всеки, че другия е там, е спокойно.

Къде ще я заведеш на почивка?
Йордан Караджов: Вече ходихме. Първо изкарахме 15 дни в Равда, след това десетина дни бяхме на един от Канарските острови, Ланзароте. Там направихме една бих казал много запомняща се почивка, защото видяхме неща, които никъде не бихме могли да видим, като история и като флора и фауна.