От 21 март, в градинката на Народния театър "Иван Вазов", почитателите на Чочо Попйорданов имат възможността да разгледат уникална изложба с негови фотографии.
Уникална изложба разкрива всички лица на Чочо Попйорданов
Уникална изложба разкрива всички лица на Чочо Попйорданов

От 21 март, в градинката на Народния театър "Иван Вазов", почитателите на Чочо Попйорданов имат възможността да разгледат уникална изложба с негови фотографии. Снимките показват трите лица на актьора - от сцената, екрана и живота.

Режисьорът и учител на Петър Попйорданов-Чочо проф. Крикор Азарян споделя, че „от него винаги можеш да очакваш изненади“, които най-силно проличават в сценичния и филмов път на актьора.

Като използва оригинални фотографии, документи и интервюта, изложбата припомня творчеството и живота на любимият актьор. И както казва Лилия Абаджиева „Целта на съществуването – да обичаш и да бъдеш обичан, Чочо я постигна.“, чрез своята същност, талант и харизма, която се вижда както в споделените лични моменти, така и в едни от най-емблематичните му роли на сцената и на екрана.

Използвани са документи, снимки, отзиви, рецензии и интервюта от архивите на Съюз на артистите в България, Народен театър „Иван Вазов“, МГТ „Зад канала“, Театър „София“, Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Българска национална филмотека, VIA FEST – Световен театър в София, сп. „Кино“, сп. „Егоист“, Камера Ентъртейнмънт, Кулев филм продукция; личните архиви на Петър Попйорданов (със съдействието на Даниела Мирчева), Иван Попйорданов, Руси Чанев, Валентин Ганев и др.