Елза Парини е най-известният мъж в женски дрехи у нас. Той е и най-успелият травестит в страната.
Елза Парини е най-известният мъж в женски дрехи у нас. Той е и най-успелият травестит в страната. Как се е родила идеята Ивайло от Попово да се превърне в мадам Парини, защо травеститите харесват Глория и Камелия и кого имитират ще ни разкаже самата Елза.

Как се роди Елза Парини?
Леле, Елза се роди с руса коса, розови панделки и високи токчета...

Какво дете беше?
Весело, артистично, своенравно, понякога лошо... самостоятелно.

Разкажи ми за спомените си от Попово?

Ха, нямам много спомени, защото доста рано напуснах с родителите ми градчето, но помня, че имахме огромна триетажна къща. Града ми се струваше много красив и чист, зимата бяла и мека с много сняг, лятото топло с много игри по парковете и градините с другите деца. Понякога правехме спектакли на улицата. Събирахме баби и дядовци да ни гледат. Разбира се аз бях инициатор.
    
Бил си в една детска градина с Венета Райкова. Какви лудории правихте заедно? Какво дете беше тя?
Бегло я помня, като че ли незабележима, свита, малко странеше май от другите. Това, че съм й чупила ръката в детската градина майка ми ми го каза. Аз дори не помня.
    
Кога  и защо реши да бъдеш травестит?
Не стана целенасочено или нарочно. Малко случайно, малко на шега, през далечната 1993-та мой приятел имаше бар във Варна и за да увеличим клиентелата започнахме да си правим импровизирани аматьорски маскаради там, и така...
    
Кого имитираш с визията си?
Никого нарочно. Ако намираш прилика то е случайно, а не умишлено търсен ефект. Моят  образ е сборен от добрите черти на много хора. Научила съм се да слушам, гледам, виждам и да извличам положителните неща от всичко което се случва около мен.
    
Как избираш „момичетата“ в твоето шоу?
Преди имах шоу. То беше създадено за нуждите на моя микс клуб във Варна, който вече не съществува. Сега си каня чужди артисти на по-високо ниво. Преди събирах таланти и се стараех да ги накарам да дадат най-доброто от себе си, търсех красиви, талантливи хора.
    
Защо пародирате фолк певиците, а всъщност приличате на тях?
Не е вярно, те приличат на нас...
    
Във вашите среди всеобщи любимки са Глория и Камелия. Защо?
Винаги  гей обществата си избират икони, има много примери за това - Далида във Франция и Испания, Нана Мускури, Шер, Мадона... В България е Лили Иванова, но с навлизането на попфолк културата  тези две певици станаха любимки- Глория защото е ледена, а Камелия защото е щура купонджийка, зодия Козирог.
    
Защо прие да участваш в „Страх“?
Досега не съм отказвала участие в тв предаване, стига да имам възможност. Пропуснах само Новогодишното издание на КОМИЦИТЕ, но те не пожелаха да платят самолетния ми билет... Да, можех и аз да си го платя, но поканата беше от тях. Поканата за „Страх“ ме  завари в Тайланд. Бях на остров Самуи - невероятно място. Тогава ми се обади редактора Ники  и въобще не се замислих. Казах „ДА“ и не съжалявам. Малко са хората имащи възможност да изпитат до къде стига смелостта, куража и желанието да стигнеш до „ръба“. В Тайланд се запознах с „Мис Банкок” 2007. Много красив травестит. Той скоро ще дойде на гости в България.

Какви фобии имаш?
Хм, ако това означава от какво се страхувам и притеснявам най-много това са автомобилните катастрофи. За друго не се сещам.
    
Обичаш ли всъщност люти чушки?
Да, малко, но в определени ситуации. По-добре кисели, лютото не ми се нрави и не е по вкуса ми. Дори в Банкок ми беше трудно да се храня, защото всичко се приготвя много люто. Там пикантните неща ми се разминаха, но в България – не.
    
Получавал ли си оферти за VIP Brother?
ПОЛУЧАВАЛА съм. Да, за първия, но добре, че не влязох.

А кое е най-неприличното предложение, което си получавала?
Зависи от гледната точка, кое е прилично и кое неприлично? За мен неприлични предложения няма, има  неприемливи.

Защо гейовете и травеститите не се харесват? Поне така се говори...
Повечето български гейове харесват така наречените хетеросексуални мъже, които обаче предпочитат да си лягат предимно с травестити. От  там идва и малката доза ревност и завист. Като цяло обаче гейове и травестити се разбират. Травестит шоутата забавляват много гейовете.