Бизнесменът Тони Христов се оказа поредната жертва на Къртицата и вече напусна Базата на шоуто.

Бизнесменът Тони Христов се оказа поредната жертва на Къртицата и вече напусна Базата на шоуто. Ето какво сподели той пред bliasak.bg няколко часа, след като вече е на свобода.

Тони ХристовКак изкара първата вечер на свобода?
Тони: Озовах се навън по някакво такова време, че нямах ключове за вкъщи, с четири торби с дрехи. Бях навън, позабавлявах се, все още не съм спал. След това сутринта ме взеха по интервюта.

Видя ли се с приятели?
Тони: Не. Единствено снощи се позабавлявах от един до седем часа по софийските заведения с приятелката ми.

Тя какво каза за участието ти, гледала ли те е?
Тони: Да, гледала ме е. Доволна е.

Мислиш ли, че стана жертва на групата? Те от доста отдавна искаха да те изкарат.
Тони: Не. Едно е да искат, друго е да се случи. То се е случило, не по тяхно давление.

Защо според теб от толкова рано те заподозряха, че си Къртицата?
Тони: По някакъв начин хората, които са индивидуалисти, които не обичат груповите сбирки с непознати хора, които не могат да намерят теми на разговор с другите участници, им се виждат странни и идват тези последствия от рода на номинации, подозрения.

Обвиняваха те отстрани, че си потаен.
Тони: И ти най-вероятно не контактуваш с всички възможни хора и персонажи, които срещаш в живота си.

Видяхме обаче, че се разбираш много добре с Моро и Валя.
Тони: За мен те бяха много интересни и като маниери, и като психология. Те са много интересна двойка. Скандалът между тях не го предизвиках аз, хронологията е много преди този скандал, той тлееше от дни преди това. Моите реплики бяха опит да се потуши тлеещ скандал, много силен. Тя знаеше, че има такива кадри, че те са изпъчени, искаше от мен някакво обяснение и аз намерих най-мекия вариант да й обясня това, което съм видял, без да я вкарвам в излишни подробности, които Моро беше употребил в неговия диалог.

С кое те изненадаха те?Тони Христов
Тони: С много неща, но едно от нещата беше, че, когато отидох на мивката да си измия някакви съдове, които бяхме употребявали и видях една гъба, която беше перфектно измита и изчистена, оставена отстрани. Едни много добре измити съдове, а аз съм много педантичен в това отношение и то измити със студена вода. На чешмата, на която те си мият съдовете, няма топла вода.

Мислиш ли, че българите имаме предразсъдъци към ромите, защото не ги познаваме добре, или просто Моро и Валя са изключение?
Тони: Аз лично не познавам добре ромите от последните години. Преди години съм имал повече контакти с тях. Те, според мен, болшинството са такива, на каквито условия са подложени, с каквито условия им са подложени да се съобразяват в живота си. Има всякакви хора, не можеш да сложиш някаква разделителна ивица и да кажеш, че тези хора са такива, другите – по-различни от тях. Валя и Моро, макар че не са високо образовани, са природно интелигентни, мисля, че не се различават по нищо, от болшинството наши съграждани, независимо от етноса им.

С какво те подразниха някои от участниците вътре в „Къртицата“?
Тони: С това, че на всяка цена искаха и искат да спечелят играта, на всяка цена искат да бъдат победители в една игра, в която, въпреки че са позволени всякакви средства, не е морално да се използват всички те. Защото победата на всяка цена едва ли ще бъде много сладка.  

А ти за какво влезе?
Тони: Аз по принцип влязох и за победа, но преди да побеждавам, съм се научил да губя. Мотивацията ми беше следната: извън предаването имах изградено мнение за себе си, което го подложих на съмнение там. Реално се оказа, че съм имам леко надценено мнение за себе си. Аз не можах да проверя себе си и в най-добрата си форма, защото имах физически проблеми, контузии, които по някакъв начин наложиха определен тип на поведение. Но не съм човек, който много ще се оплаква, или постоянно ще се оправдава за някакви свои постъпки и действия, не съм търсил разбиране, не съм го получил. Няма нищо странно в това. Имаше хора, с които много добре си контактувах, с които мога и ще ми бъде приятно по всяко време да поддържам контакт извън тази игра.

Тони ХристовИмаше коментари, че заради приятелката ти Алина, която беше героиня в една от рубриките на Иван и Андрей, са те избрали в шоуто.
Тони: Аз бях избран за участник в това шоу преди тя да бъде приета в тяхното предаване. Даже преди да ги познава тях. Така че не може да се търси такава логика. Това, че тя вече е в тяхното шоу, е едно стечение на обстоятелствата, в което аз не намирам нищо ненормално. В крайна сметка се видя, че не съм бил толериран, не ми е бил улесняван и животът. Излязъл съм в някакъв етап от играта, развръзката предстои.

Ти разказа много за нея пред Моро, а не пред участниците. Защо?
Тони: Защото видях, че те имат нужда да чуят различни истории, да не се вкленяват в тяхната, защото Валя беше захапала Моро от първия ден. Там любовта при тях е смесена до краен предел с ревността и определено имат проблем с ревността, но пък и много се обичат. За тях това е като скок в друг свят, да живеят затворени, с непознати хора, някои от които са несъобразителни, не могат да направят разграничаване, кое за тях е нормално и кое не, защото те малко или много имат по-патриархално поведение спрямо повечето хора.

Наистина ли извън шоуто си по-избухлив, отколкото беше в предаването?
Тони: По принцип има нещо такова,. Вътре бях безкрайно обран. Беше обявено, че в шоуто няма да се търсят такива неща, но пък когато ги е имало не са били пропуснати. Аз подозирах, че ще бъде така от самото начало, и всячески избягвах конфронтациите.

Ти взе Деян при Моро и Валя. Това означава ли, че го чувстваш него по-близък?
Тони: Да, определено много го харесвам.

А как ще коментираш техните взаимоотношения с Радина?
Тони: Те са си техни взаимоотношения, аз не ги познавам отвън.

Не сте ли коментирали нещо за тях двамата? Той не ти ли е поискал съвет?
Тони: Ако някой ми поиска съвет, евентуално бих му дал. Но никой не ми е искал такъв. Аз мисля, че извън Базата, те си живеят добре. Може да бъде свойски, може ние да не го разбираме, но са щастливи.

Ти с кого игра на теста?
Тони: С Деян Неделчев.

Мислиш, че той е Къртицата ли?
Тони: Честно казано не мислех, но исках да го елиминирам за останалите в Базата като някаква вероятност.

А кой според теб е Къртицата?
Тони: Според мен е някой от участниците. (смее се) В първия момент, когато влязохме в Базата Кирил Ефремов беше моят заподозрян. В дневниците, които ни връчиха, на първата страница бях написал с големи букви: „Кирил е Къртицата“. За съжаление тези дневници ги изгориха, но не съм сигурен, че той е Къртицата. По-скоро е на второ или трето място от моите заподозрени.

Кой ще спечели?
Тони: Нямам идея, всичко зависи от силата и манипулаторските способности на играчите.

Мислиш ли, че Къртицата ще надвие групата?
Тони: Според мен тя е един абсолютно положителен персонаж, който си има собствени задачи и ги гони тях., И ако успее да се скрие през цялото време, няма да го разберем кой е, защото и го пазят от продукцията. А ако стигне докрай, това си е успех.

Мъж или жена е?
Тони: Лично аз мисля, че е мъж.