Хедлайнер на фестивала Summer Chaos 2016 г. ще бъде една от най-емблематичните групи в света, бащите на биг-бийта и „чудото” на съвременната сцена - The Prodigy.
The Prodigy отново ще пеят у нас
The Prodigy отново ще пеят у нас

Хедлайнер на фестивала Summer Chaos 2016 г. ще бъде една от най-емблематичните групи в света, бащите на биг-бийта и „чудото” на съвременната сцена - The Prodigy. Концертът ще бъде на 13 август 2016 г. (събота), 20:00 ч. стадион "Лазур", Бургас. 

Първите 200 билета от всяка ценова категория ще бъдат на промоционална цена с 10 лв. отстъпка. След това цените ще бъдат между 70 лв. и 120 лв. Организаторите ще осигурят и 300 билета за зоната „Front Of Stage” на цена от 140 лв., които ще ползват Priority access. 

Британците The Prodigy за първи път стъпват на световната сцена през далечната 1990 г., а  създател на бандата е емблематичният Лиъм Хаулет. Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim са наричани основоположници на жанра "биг биийт", който достига своя връх на комерсиална популярност в края на 90-те години на 20 век. 

За своята над 20 годишна история The Prodigy издават 11 албума с реализирани 30 милиона продажби по цял свят и и са носители на много престижни награди, сред които две награди "Брит" и пет оличия на "MTV" и два пъти за номинирани за музикалните оскари - "Грами". 

Предстоящото участие на The Prodigy на фестивала Summer Chaos 2016 е част от настоящото турне на бандата в подкрепа на последния им албум „The Day Is My Enemy” (2015), което ще премине през Севрна и Южна Америка и Европа. 

The Prodigy ще пристигнат у нас в състав Лиъм Хаулет (композитор, кийборди), Кийт Флинт (вокал) и Максим (МС).  

Очаквайте съвсем скоро официална информация за другите международни участници, които ще се включат в Summer Chaos 2016 – със сигурност няма да ви разочароваме и ще затвърдим марката на фестивала след силното представяне през 2015 година!