На 21 март в Hotel Marinela Sofia се проведе пресконференция по повод модното събитие Sofia Fashion Week 2016, което ще се проведе за втори път у нас на територията на най-актуалната локация в София – зала EFE Hotel Marinela, от 22 до 26 март 2016 г. Второто издание на Sofia Fashion Week ще бъде още по-мащабно и ще протече в рамките на 5 дни.

На 21 март в Hotel Marinela Sofia се проведе пресконференция по повод модното събитие Sofia Fashion Week 2016, което ще се проведе за втори път у нас на територията на най-актуалната локация в София – зала  EFE Hotel Marinela, от 22 до 26 март 2016 г.

Второто издание на Sofia Fashion Week ще бъде още по-мащабно и ще протече в рамките на 5 дни. В петте тематични вечери организаторите от Hotel Marinela и агенция 359 Model & Talеnt  обещават модно събитие от най-висока класа без аналог до момента.

Стремежът на организаторите е Седмица на модата да се доближи максимално  до традициите на Париж, Ню Йорк и Милано с двете си издания за всеки от модните сезони – пролет/лято и есен/зима.

 

Пресконференцията откри и води проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който представи накратко програмата на Sofia Fashion Week 2016 и обърна специално внимание на социална мисия на събитието и на „Виктория Груп” – подкрепата на млади дизайнери. Концепцията за вечерта на младите дизайнери е на проф.

Любомир Стойков, който е селектирал и студенти по моден дизайн, които ще покажат свои дизайнерски творения в третата вечер на престижната модна сцена на Sofia Fashion Week 2016.