Мис България 2010 Ромина Андонова даде ексклузивно интервю за bliasak.bg дни след завръщането си от престижния международен конкурс за красота „Мис Свят”, който се проведе в Китай.

Мис България 2010 Ромина Андонова даде ексклузивно интервю за bliasak.bg дни след завръщането си от престижния международен конкурс за красота „Мис Свят”, който се проведе в Китай. Родната красавица сподели пред нас емоциите, които са я вълнували по време на бляскавото събитие, както и премеждията си по пътя към дома:

Ромина АндоноваРоми, добре дошла в България!
Ромина Андонова: Това е най-приятното нещо, което мога да чуя в момента.

Китай разочарование или победа е за теб?
Ромина Андонова:
По-скоро победа. Говоря за вътрешна победа. След като успях да преодолея всички препятствия, които ми бяха сервирани. Лично за себе си аз съм победител! За разочарования не мога да кажа точно, защото трябва да ги разбираме под конкурса. Разочарована съм от гледна точка на самата организация. Разминаванията са от това, което аз съм очаквала.

Какво най-много ти липсваше през този един месец далеч от родината?
Ромина Андонова: Хубава храна (смее се). Разбира се най-вече семейството ми и любимият. Хубава, лоша - родината си е родина.

Кой е най-големия ужас, който изживя там?
Ромина Андонова:
Когато разбрах, че в самолета съм яла хамбургер от магарешко месо. Всъщност най-големите ми ужаси бяха свързани с храната, неправилното оценяване на талантите на момичетата и висенето 30 часа на летището.

Предложиха ли ти да хапнеш кучешко?
Ромина Андонова
: Със сигурност, но след магарето отказах да ям всякакво месо. Но абсолютно е имало и кучешко месо. За щастие избегнах този момент.

Беше ли самотна? Как живееше там?Ромина Андонова
Ромина Андонова: Като цяло беше много трудно, тъй като момичетата бяха от цял свят. Манталитетът е много различен от българския. Не намерих сродна душа. Нагаждаш се според характера на момичето, с което контактуваш. Най-трудното беше, че знаеш как винаги някой те гледа от някъде, как изглеждаш, как се държиш, как се храниш, как стоиш. Трябва да си перфектен. Някои момичета бъркаха закуската с вечеря. Идваха на закуска с бални рокли, с 15-сантиметрови токове и грим. Питах ги постоянно как успяват, с дрехите и грима ли спят? Аз се държах естествено и това ми помогна да няма чак такова напрежение.

В един от телефонните ни разговори сподели с мен, че в Китай мъжете са ужасни. Нито едно неприлично предложение ли не получи?
Ромина Андонова: Не! Мъжете там гледат ужасно гадно и нахално. Имаш чувството, че още малко и ще скочат върху теб. Особено на тези партита за „Добре дошли”, на тях винаги ни настаняваха на маса с китайски бизнесмени да им правим компания. Това ми се случи веднъж и не си направих труда да повторя. Абсурдно е да правиш компания на някой, който дори не може да те разбере. Всички китайци са еднакви. В потрес съм как е възможно толкова много хора да си приличат. Постоянно бърках организаторите от Китай, не ги наричах по имена, защото не ги различавах и щях да ги объркам със сигурност. Накрая се заглеждах по миските, защото няма мъж, който да ти грабне окото (смее се). Спомням си само един случай на летището, пътувахме от Шан Хай за Саня. Там изведнъж се появиха сред всичките тези миски три момчета - бразилски модели. Повярвай ми, не знам дали някой е виждал такава гледка, 120 момичета да се взират в три момчета. Или бяха много красиви, или така ни се сториха.

Ромина АндоноваКак красиво младо момиче като теб издържа един месец без секс?
Ромина Андонова: Ето, че може. С много гадна храна и сладко. Имат уникални сладкиши и бисквити, само това ядях.

Най-незабравимият ти миг?
Ромина Андонова:
Единственото хубаво беше, че след тежките и уморителни репетиции вечер се събирахме в стаята с групичката, с която бях по-близка - със сръбкинята и хърватката. Тоест балканците. Това бяха незабравимите моменти на верандата след тежкия ден, клюкарствахме и обсъждахме коя миска ще победи.

Намери ли си работа?
Ромина Андонова: Все още не. Още когато отидох в Китай осъзнах, че ще ми е необходимо да си търся сериозна работа. Обявявам и пред bliasak.bg, че си търся ра-бо-та!

Официално обяви, че слизаш от модния подиум. На кого си обидена?
Ромина Андонова:
С ръка на сърцето казвам, че тук в България няма реализация с мода. Напълно подкрепям моята агенция „Визаж”, защото правят всичко възможно да осигурят работа за всичките момичета. Но модните ангажименти не са често срещано явление у нас. Мис Хърватия ми сподели, че за откриване и закриване на ревю получава по 1300 евро. За да каже една дума пред медия или да покаже снимка взима пари. Казах го на агенцията и ми отговориха, че това никога няма да се случи в България. Сигурна съм, че ние сме единствената държава, в която не се излъчи конкурсът „Мис Свят”. Питам защо? Как да отидеш с мотивация и самочувствие за победа, след като знаеш, че няма никой зад теб? Това обезсмисля всичко.

Ти не харесваш никак Мис Америка, която стана Мис Свят.  Коя трябваше да спечели?Ромина Андонова
Ромина Андонова: Бях почитателка на представителката на Южна Африка. Имаше точно характерните черти за една мис. Като я видиш, ти се ще да се усмихваш. Много привлекателна и приятелски настроена беше към всички момичета. На финала всички викаха името на Мис Венецеула, а не на Мис Америка.

Конкурсът е минало. А сега накъде?
Ромина Андонова: Да видим кой ще ми предложи хубава работа. Започвам да влагам в себе си, отколкото в конкурси. Спирам с несериозните неща и започвам със сериозните.

Намери ли време за любимия ти мъж?
Ромина Андонова:
Не! Толкова ми е обиден. Разбирам медийния интерес към мен в момента, но който има желание, намира време и за любов. Само малко търпение!