Този сезон компактните пудри и фон дьо тени се завръщат на козметичния ни рафт, за да покрият всички несъвършенства по лицето, но без неприятния ефект на маска.

Този сезон компактните пудри и фон дьо тени се завръщат на козметичния ни рафт, за да покрият всички несъвършенства по лицето, но без неприятния ефект на маска.

Пудрено докосванеДве в едно
През студените месеци гримът става по-силен или поне цветовете, които ще бъдат актуални, изискват безупречен и равен тен на лицето. А най-лесният начин да постигнеш това е с подходящият за твоя тип кожа коригиращ продукт. Ако тя е нормална към смесена, може да се довериш на компактен фон дьо тен с ефект на пудра. Тъй като през 2012 г година Dior  продължи изследванията  си върху съвършената „гола” кожа, като използва съставки, които имитират естествената композиция на кожата и създават нов блестящ вид при всякакъв вид светлина, те създадоха Nude Compact на Dior.

Това е първата гъвкава пудра, която може да осигури покривност с голямаПудрено докосване прецизност, а в зависимост от желания финиш, може да бъде фон дьо тен или пудра. Как? Благодарение на свръх-фините пудрени частици, създадени чрез двойно рафиниране, в допълнение с пудри, подсилващи естествения блясък на тена. Skin Illusion Loose Powder Foundation на Clarins пък е фон дьо тен с изключително лека и комфортна текстура на пудра, която се „топи“ върху кожата. Комплексът „Light-Optimizing+“  в неговия състав коригира несъвършенствата и фините линии, създавайки ефект на „замъгляване“. Комбинацията дава илюзия за безупречна кожа, а екстрактът от розово водорасло стимулира възстановяването й.

Нежно матиране
Мазната кожата се нуждае от силен матиращ ефект, особено в Т-зоната, както и от прикриване на разширените пори. В тези случаи ти препоръчваме пудрата Matifying Pressed Powder на Sephora, която контролира излишъка на себум през целия ден и изглажда кожата без видими разширени пори до 8 часа. Продукт с консистенция на крем-пудра предлагат от Golden Rose, който има кадифено гладка текстура за лесно нанасяне и матов финиш като на пудра. Допълнителна мекота на текстурата носи и вложения витамин Е. Подходящ е дори и за проблемна кожа.

Финален блясък
Когато си прикрила зачервяванията и петната по лицето, може да му осигуриш нежен блясък с ексклузивния продукт на Chanel - пудрата Lumiere D'artifices, която е с релефен ефект и щампа на пайети.

Пудрено докосване