Идеалната среща, идеалният мъж, който обаче изобщо не може... да се целува!
Помощ! Как да го науча да се целува?
Помощ! Как да го науча да се целува?

Идеалната среща, идеалният мъж, който обаче изобщо не може... да се целува!

Ами сега?

Срещата ти може да е минала перфектно – той да е мил, забавен, чаровен и внимателен, но когато се стигне до първата целувка, кавалерът ти да се издъни дотолкова, че да се замислиш дали да му дадеш втори шанс. Спокойно, всяка от нас без изключение рано или късно е попадала на мъж, който сякаш търси съкровище в гърлото ти с езика си или пък е толкова пасивен, че започваш да се чудиш дали изобщо го привличаш. Един съвет от нас – никога не съди за сладура, с когото си излязла, по първата целувка. Ако пичът си заслужава, дай му втори, че и трети шанс да ти покаже уменията си. Ако и тогава си на мнение, че техниката му куца, прочети съветите на сексолога д-р Ейми Ливайн:

Укроти опърничавия

Издебни го в момент, в който най-малко го очаква, и започни да го целуваш нежно само с устни. Заповядай му да не мърда, тъй като ще ти е доста трудно да го укротиш, когато неговата уста започне да се движи твърде бързо и настойчиво. За да му покажеш, че искаш да действа по-нежно, прокарай чувствено устни по неговите, без да използваш езика си на този етап, защото иначе той ще го възприеме като зелена светлина да се развихри както си знае.

Обсипи лицето му с леки целувки и пак се върни на устните му. Оближи ги нежно, за да го подканиш да се включи, но ако той пак се опита да те изяде, хвани в шепа косата на тила му и леко я дръпни назад, за да му покажеш, че ти водиш парада, след което повтори всичко отначало. Какво да се прави, и с мъжете е като с кучетата– поощряваш правилното поведение и коригираш неправилното.

Поощри срамежливкото

Вероятно стеснителността на твоя човек се дължи на факта, че не е уверен в техниката си на целуване, затова от теб зависи да му вдъхнеш повечко смелост. За да не го стреснеш още в началото, започни с леки целувки по устните (без език) и след като го накараш да се поотпусне, вкарай малко екшън. Засмучи леко долната му устна, докосни с ръка лицето му, прокарай пръсти през косата му и прошепни в ухото му как ти се подкосяват краката когато прави с устните си еди-кое си движение. Не се притеснявай, няма да му скършиш хатъра с някое и друго тактично напътствие, повечето мъже си умират да им дадеш насоки какво ти харесва и какво не. И нещо много важно– демонстрирай удоволствието си всеки път, когато те целуне така, че да ти се завие свят. Той бързо ще схване с кои маневри те разтреперва и кои е по-добре да не прилага.

Златните правила на перфектната целувка

Казват, че партньорите в една двойка започват несъзнателно да подражават един на друг. Използвай това откритие в своя полза, за да преподадеш няколко урока по целуване на половинката си. Най-просто казано – целувай го така, както искаш той да те целува:

Затвори очи - никога не се целувай с отворени очи! Това отнема голяма част от интимността помежду ви по време на целувката, а твоят човек може да реши, че те отегчава. Няма нищо лошо в това очите ти да бъдат отворени докато той приближава устни към твоите, но щом те се докоснат, ги затвори.

Не бързай – по същия начин както не искаш той да напъха езика си в устата ти още на първата секунда, така и на него няма да му хареса, ако го направиш. Притисни устните си в неговите за няколко секунди и чак тогава ги размърдай лекичко и прокарай връхчето на езика си по неговите. Оттам нататък предай контрола на целувката в негови ръце.

Не пренебрегвай шията му - да, тази част на тялото му е също толкова чувствителна, колкото и при теб. Издебни точния момент да прокараш устни и език по шията му, а ако сте се разгорещили повечко, може да използваш и малко зъбки. Малко!

Използвай ръцете си – целувка, при която и двамата държат ръцете си далеч един от друг, е далече от страхотна. Поощри гаджето си да те гушне като го прегърнеш и нежно го притиснеш към себе си. За усилване на усещането можеш да прокараш пръсти през косата му, да погалиш гърба му или която и да е част от тялото му. Къде ще го докосваш зависи само от теб. Избягвай сблъскването назъбите ви – понякога се случва да нарушите синхрона помежду си, но вместо да му придавате особена важност, го обърнете на майтап. Добрата целувка е като добрия секс – трябва да бъде и забавна!

3 неща, които могат да съсипят целувката

И най-хубавата целувка може да стане лош спомен ако половинката ти направи някое от следните неща:

Използва езика си, за да изследва гърлото ти – да, езиците могат да се докосват, но е по-добре по-голямата част от тях да стои в устата на собственика си, а не да атакува сливиците на другия участник в целувката

Иска ти позволение, за да те целуне – по-голям убиец на страстта от това, здраве му кажи! Няма нищо по-отблъскващо от мъж, който има нужда да му кажеш „Давай”, за да се престраши да те целуне. Друго си е да те награби страстно като герой в някой розов роман (стига разбира се да е разчел правилно сигналите, които му изпращаш, за да не си изпроси някой шамар)

Завира си езика в ухото ти – бляк! Лигавенето на ушите действа на възбудата като кофа със студена вода. Да не говорим, че те кара цялата да настръхнеш, но далеч не от удоволствие. Няма нищо лошо да засмуче или гризне леко месестата част на ухото ти, това дори може да ти подейства възбуждащо, но най-добре да се ограничи дотам.