Всички се възхищаваме на мацките, които умеят да си служат с очната линия и обират погледите на околните с перфектния грим – изкусителни и предизвикателни котешки очи.

Всички се възхищаваме на мацките, които умеят да си служат с очната линия и обират погледите на околните с перфектния грим – изкусителни и предизвикателни котешки очи. Оказва се обаче, че изобщо не е трудно да се направи подобен грим, стига да се следват тези простички съвети:

Перфектните котешки очиРисуването на гладка и равномерна очна линия е предизвикателство не само за начинаещите, но и за много жени, които отдавна си служат с четките.

Ако сте от първите, можете да си помогнете, като предварително очертаете линията на миглите с мек черен молив. Така ще създадете линия, която след това просто да повторите с очната линия.

Специалистите обръщат внимание на две много важни неща – първо, да се примирате с отворени очи, за да избегнете възможността да изкривите линията, и второ – вместо течна очна линия, която се продава в опаковки като на спиралите, да изберете кремообразна в малко бурканче и тънка и задължително заострена четка.

Освен че с тях се работи по-лесно, този тип четка е много по-прецизна и с нея ще можете да направите както по-плътните линии, така и най-тънката в края. И не на последно място – вместо да се стараете да нарисувате една линия, правете много и по-малки. Така няма да се притеснявате, че ръката ви може да трепне.

Започнете като направите линия, която започва от вътрешния ъгъл на окото (в основата на слъзния канал) и минава възможно най-близо до основата на миглите по цялото продължение на клепача. Линията трябва да бъде най-тънка при вътрешния ъгъл на окото. Когато стигнете до края на клепача, започнете постепенно да удебелявате линията отгоре, като се стараете да не излизате много навън от ъгълчето на окото.

След това с бял молив леко драснете След това с бял молив леко драснете под ъгъл права линия от външния ъгъл на долния клепач, така че да продължите нагоре естествената линия на окото. Върху молива минете с четката и след това свържете с останалата част на очната линия като плавно прелеете линиите. Внимателно запълнете полученото триъгълниче и сте готови с най-трудната част.

Накрая с мек черен или кафяв молив очертайте целия долен клепач от вътрешната страна и сложете два пласта черна спирала. Това е всичко!