Спри да се вайкаш какво да направиш с непокорната си коса през лятото, когато заради високите температури и влагата си обречена да ходиш рошава

undefinedСпри да се вайкаш какво да направиш с непокорната си коса през лятото, когато заради високите температури и влагата си обречена да ходиш рошава!

Вече не ти се налага, защото ще те открехнем за няколко техники, с които не само ще укротиш гривата си, но и ще си най-ослепителната мацка на купона. Тези съвети важат с пълна сила и ако купонът е на морския бряг (и искаш Роби Уилямс да ти смигне от сцената на Spirit Of Burgas).

За дългите коси

Ако сред мацките, които имат дълги и буйни коси и съответно често ходят рошави лятно време (заради влагата!), съветваме те да ги прибереш в суперсекси кок или шикозна плитка. Ето и нашите оказания как да се сдобиеш с мечтата прическа за нула време:

Като Рапунцел

Всъщност няма нищо по-лесно от небрежна плитка, и нищо по-секси, когато имаш лъскава и гъста коса, уверяваме те. Просто е – само раздели косата си на три, като преди това си я измила и изсушила, и след това започни да я сплиташ на една страна, без да стягаш прекалено! Търсеният ефект да е небрежно, а не суперпригладено. Колкото по-пухкава и обемна е плитката ти, толкова по-добре. Освен това ако се развали по време на партито можеш да я сплетеш отново за нула време.

undefined

Секси кок

Секси прибрана коса на кок и това лято е сред актуалните тенденции. Освен това не е никак трудоемко, даже напротив. Започни с оформянето на висока конска опашка – с пригладени корени, разбира се.

И докато я премяташ през ластика, преди последното прехвърляне не я измъквай цялата, а остави половината защипана. Това е основната част от бъдещия ти кок. Останалата част от (непрещипаната) коса навий извън ластика, усуквайки краищата около защипаната коса. Накрая закрепи внимателно косата с френски щипси, които са същите като класическите шипки, но са по-големи и здрави. Готово!

За късите коси

Късата вълна в тенденциите в прическите продължава да е модерна, даже супермодерна! Ако си сред богопомазаните мацки, на които им отива къса фризура, ще те светнем как да си зашеметяваща на летните партита.

Най-важното е да не забравяш, че късата коса изисква различни грижи от дългата грива!

Освен по-тънка преса и маша за коса, снабди се с вакса, масло и серум за краища. Те ще ти помогнат да укротиш стърчащите кичури и да ги фиксираш.

Подходящите козметични продукти имат силата да укротяват и омекотяват секси прическата, особено тези изложени на силно слънце и влага.

undefinedКъсите прически продължават да са сред актуалните и суперсексите избори на много мацки и това лято!