Емблематичният водещ на ТВ форматите "Стани богат" и Big Brother тази пролет влезе и в ролята на жури.
Ники Кънчев:
Ники Кънчев:

Емблематичният водещ на ТВ форматите "Стани богат" и Big Brother тази пролет влезе и в ролята на жури. Трудно ли се оценяват звездите в "И аз го мога" Ники споделя специално за читателите на bliasak.bg.

Ники, как изкара празниците? Какво са за теб Великден и Гергьовден? На кое наблегна най-много-агнето, козунака или яйцата?
Ники: Това са свещени християнски и изконно български празници. Много ги тача и съответно имаше и печено агне, и двубой, и трибой с яйцата. Гергьовден също носи много емоции с много именници, получавам покани поне за 3-4 именни дни, а и да поздравиш по телефона толкова Жоровци и Георгиевци не е лесна работа. Сложете тук Галините и Геритата и нещата стават повече от национален празник....

Ако беше участник в „И аз го мога“, щеше ли да се справиш със задачите?
Ники: Щеше да ми е изключително трудно. Имам физическата култура да спортувам и го правя редовно, по 2-3 пъти на седмица, но тук всичко е до двигателната култура, мускули, издръжливост, грация, стойка – все неща, които ми липсват. Щях да съм достоен конкурент на Иван Звездев, хахахаха. Той пък е най-чаровният в това шоу и което най-много ми харесва: не му пука и не се взема насериозно. Обичам такива типове...

Лесно ли е да си жури?
Ники: Не е лесно, разбира се. Защото хората те гледат в устата какво ще кажеш и защо подкрепяш този или онзи на сцената. Вече се говори че с академик Балкански подбутваме дамите в шоуто. Е, видимо Симона, Яна, Елен, Жана са над останалите, ние какво да правим?

Ти си водещ в радиото и телевизията, сега си жури. В кое предаване се чувстваш най-много в свои води?
Ники: Това са различни роли в един и същ спектакъл, ако мога така по-артистично да се изразя. Коментарът, анализът, изказът са в основата на тия дейности. Естествено дори и за тях трябва подготовка. Не е същата подготовка като да направиш салто на батут или да се качиш горе на обръча, но въпреки това на много хора в българския телевизионен и радио ефир им личи, че не са подготвени за тази работа. 

Би ли приел предизвикателството да станеш играч в някой друг риалити формат? Или Dancing stars ти стига?
Ники: Стига ми, стига ми. Макар че спомените от Dancing stars седем години по-късно още не избледняват. Онзи ден се видяхме с голямата Стефка Костадинова, с която изтанцувахме един виенски валс и тя още помни нашия танц стъпка по стъпка и фигура по фигура. 

Коя своя мечта не си сбъднал още?
Ники: Е, всеки човек иска да направи нещо в живота си. Или почти всеки. Жалко е, че повечето хора в нашата страна оцеляват, а не се развиват. Много не са и научени да работят като хората, други вечно мрънкат за пари и прочие. Малко са хората, които искат да променят живота си и могат да го направят. 

Какво не ти харесва в момента в България?
Ники: Изброените по-горе неща. Завистта, която се шири наоколо. Излиза, че е по-добре да си незабележим, отколкото цветен и интересен. Недай си Боже да си наперен и веднага ще кажат че си гей, връзкар или не знам още какво си...

Какво се случва със „Стани богат“?
Ники: Тази пролет си почиваме, но със сигурност ще го има в ефира на Нова телевизия. Ръководството на телевизията обичат и ценят това шоу, което стана класическо за България в последните 15 години. 

Как е семейството ти? Оставали ти достатъчно време за тях?
Ники: Добре се чувстват най-близките ми и слава Богу. Растем и се развиваме.

Къде предпочиташ да прекарваш почивките си в България или в чужбина?
Ники: Това сега е сериозен повод за диспут в медиите и социалните мрежи. За мен почти няма разлика къде почивам, важното е компанията, времето да е о‘кей и да има волейболна топка наоколо.