Перфектно знаем, че тийнейджърите не обичат да бъдат съветвани от по-възрастните, но в някои случаи е по-добре да се вслушат в думите им, особено когато става въпрос за красота.

Перфектно знаем, че тийнейджърите не обичат да бъдат съветвани от по-възрастните, но в някои случаи е по-добре да се вслушат в думите им, особено когато става въпрос за красота. Ето 20 съвета, които е добре да последвате:

Тайната на божествените къдрициТайната на божествените къдрици
Тя се крие в начина, по който използвате машата. За да постигнете естествени вълни, а не букли, приличащи на пружини, навивайте двусантиметрови кичури около машата, като не защипвате крайчетата им, а ги придържате с ръка възможно най-плътно до машата. Не забравяйте да сменяте посоката на навиване (един кичур започнете отдолу, а друг – отгоре)

Когa можете да пропуснете слънцезащитната козметика? Никога!
Ето нещо, което е хубаво да знаете – това са продуктите, които трябва първи да нанасяте върху кожата си, независимо дали навън пече слънце или вали дъжд. Защо? Ако отсега си изградите навика да защитавате кожата си от атмосферните условия, на 50, 60 и 70 години ще имате перфектна кожа. Помнете, че вредните UV лъчи могат да проникнат през облаци и през стъклата на колата ви.

Автобронзантът винаги ще мирише
За съжаление дори и най-качествените автобронзанти миришат. Решението е да ги нанасяте 24 часа преди важното събитие, за което се подготвяте, за да имате време да отмиете и туширате мириса им. Ако ви предстои бал или сватба, по-добре е да се доверите на специализираните салони, които предлагат спрей-тен – така има по-малка вероятност да станете на петна или да изцапате с бронзант тоалета си.

Запуснатите нокти са кофтиЗапуснатите нокти са кофти
Не е нужно да сте голяма фенка на маникюра и педикюра, за да имате поддържани нокти. Просто ги поддържайте чисти и с еднаква дължина. Ако пък обичате да се лакирате, в никакъв случай не оставяйте лака върху ноктите си, докато самият той се излющи. Също така няма нищо по-лошо от дълги нокти на краката. Помнете, че хората преценяват другите най-вече по начина, по който те се грижат за ръцете и ноктите си.

Не подчертавайте долните клепачи отвътре
Така ще направите очите си оптически по-малки. Вместо това подчертайте със сенки или мек молив външната част на долния клепач, точно под миглите, и разнесете линията с апликатор или с пръсти – така тя ще изглежда по-естествено.

Имате мазна коса? Вземете си сух шампоан!
Ако нямате време за един бърз душ, сухият шампоан е много добро решение. Той попива излишната мазнина по косъма и матира косата. При условие, че сте блондинка, вместо сух шампоан можете да използвате бебешка пудра, която да втриете в корените си. Ако пък сте брюнетка, си вземете сух шампоан с вашия цвят, тъй като всеки друг ще личи.

Подчертавайте предимствата си
Обърнете внимание на комплиментите, които ви правят околните. Ако ви повтарят, че имате устни като тези на Анджелина Джоли, не излизайте от вкъщи без червило в ярък цвят. Ако най-впечатляващ е цветът на очите ви, намерете сенки, които го подчертават най-добре и не забравяйте да си сложите спирала.

Бръснете краката си винаги накраяБръснете краката си винаги накрая
Ако последното, което правите, преди да излезете от банята е да бръснете краката, ще намалите порязванията и раздразненията, които неминуемо се появяват върху кожата. В случай, че краката често ви сърбят след бръснете, опитайте вместо пяна да използвате олио за душ, което ще хидратира кожата и ще успокои микроскопичните разкъсвания на най-горните слоеве епидермис, които се получават от ножчетата.

Скрабовете са идеални за сухата кожа
Ако през зимата кожата ви е суха и я чувствате опъната, вземе си скраб, който ще отстрани мъртвия слой клетки. Можете да заложите на такъв, обогатен с масла, който едновременно ще изглади и хидратира кожата ви. За загрубялата кожа по стъпалата ви, винаги използвайте пемза. Не забравяйте да се намажете с хидратиращ лосион веднага след баня.

Помнете: Красотата наистина идва отвътре
Спомнете си за онази ваша позната, която не е с идеалните манекенски мерки, но момчетата я обожават. Защо ли? Защото тя е самоуверена. Ако не носите грим и лакът ви е излющен, пак ще сте 10 пъти по-красива от намусената кралица на красотата в училище, стига да сте щастлива и усмихната. True story ;)

Не допускайте тези 20 грешки – първа част >>>