Първата й сценична изява е на 8 г. в Синдикалния дом в Стара Загора. Дебюта си на сцената прави в детското телевизионно шоу “Като лъвовете”, където изпълнява песента “Детелини”.
Мария
Мария

Име: Мария Панайотова Андонова (по баща Кирова)
Прякор: Мария
Дата и място на раждане: 13. 01. 1982 г. в Стара Загора
Националност: Българка
Зодия: Козирог
Живее в: София
Ръст: 160 см.
Очи: кафяви

Личен живот: През 2006 г. се запознава с бизнесмена Димитър Андонов. Двамата се сгодяват по време на пътуване в Дубай. Предложението е съвсем неочаквано - на романтична вечеря в екзотичен рибен ресторант под водата. През септември 2008 г. на пищна церемония в хотел „Шератон“ двамата се женят, а през юли 2008 г. тя ражда дъщеричката им Марая.

Професионално развитие: Първата й сценична изява е на 8 г. в Синдикалния дом в Стара Загора. Дебюта си на сцената прави в детското телевизионно шоу “Като лъвовете”, където изпълнява песента “Детелини”. Появява се в „Пайнер” след прослушване и през 2000 г. издава първия си самостоятелен албум „Спомен“. Той я прави една от търсените и горещи попфолк изпълнителки. Прави дуети с Емилия Вълева, Дамян и DJ Джери, става рекламно лице на бира „Ариана” и „Мтел“. Печели публиката със своята енергичност и съпричастност при участията си. Има издадени 6 албума и в момента работи по нов.

Дискография:
2000 - „Спомен”
2001 - „Първа луна”
2003 - „Истинска”
2004 - „Мария - 2004”
2005 - „Осъдена душа”
2006 - „Единствен”

Любопитни факти:

Омъжи се тайно, с което предизвика скандал, тъй като подведе ръководството на църквата „Света Неделя“ в София и журналистите.

Сватбената рокля на Мария е от дизайнерката Вергиния Здравкова, с камъни „Сваровски“ и е на стойност 10 000 лв.

Според слуховете, свекърва й била огорчена, че дъщеричката на Мария е кръстено на майка си, а не на нея и дори искала да се отрече от детето като негова баба.