„Уютно ми е в театъра.

„Уютно ми е в театъра. Тук се чувствам защитен. На улицата ми е самотно“, признава Мариус Куркински пред журналиста Георги Тошев в новия епизод на „непознатиТЕ“ тази неделя от 12, 30 ч по bTV.

„Той се е променил. Станал е по-отговорен към собствения си живот, към успеха и любовта на публиката“, казва Тошев, който разказва историята на една дълго обмислена и важна промяна в живота на популярния актьор. Камерата следва Куркински зад кулисите и на сцената на спектакъла „Хамлет“ по Шекспир на режисьора Явор Гърдев в Народния театър. Влиза в неговата гримьорна, връща го към спомена за близките, за приятелствата и предателствата по пътя му. „Успехът понякога може да те убие, да те изличи, да те подлъже“, безпощаден е Куркински в изповедта си. 

Той признава за грешките, за подхлъзванията, за отчаянието и депресията, в които е изпадал. Кое наложи промяната? В какво се състои тя? „Отговорността пред себе си и публиката ме накара да спра. Да се вгледам в себе си, не в другите. Да видя какво не искам да ми се случва повече, кои грешки не искам да повтарям. Днес съм по-уверен и по-спокоен. Спасен!“.

Първата дама на българската поп музика Лили Иванова споделя впечатленията си от Мариус и съвместната им работа, а Ирина Флорин се връща във времето на „Цвят лилав“ и „Пътуване“, за да разкаже какъв беше и как се промени през годините един от най-обичаните и коментирани български актьори и режисьори.

„Мариус Куркински. Промяната“ е подаръкът на екипа на „непознатиТЕ“ към всички, които обичат театъра на 27 март, Международния ден на театъра. Един много личен филм за живота в театъра.