Мариана, какво правиш в това прекрасно време?

Мариана ПоповаМариана, какво правиш в това прекрасно време?
Мариана Попова: В момента хапваме с моя любим Ханес и си говорим за бъдещите ни творчески планове. (смее се)

И какви са те?
Мариана Попова: Основно обсъждаме да се отдадем на обиколки. Мислим да поизлезем тези дни в чужбина и да поразгледаме тук там. Да се разтоварим малко. Трябва да подишаме чужд въздух. Още не сме решили накъде ще потеглим. Най-вероятно ще бъде Австрия.

Успя ли да покажеш на Ханес досега забележителностите на България?

Мариана Попова: Работя много и повечето от работата ми е позиционирана в София. Но когато пея по участия, той пътува с мен и му е интересно. Харесва му много България и казва, че имаме много красива страна и се пита защо не се грижим за нея. Това са му изводите.

Изкара много хубав албум. Защо го кръсти „Предай нататък”?
Мариана Попова: Това е събитие в нашата поп музика. Не се сещам за колежка, която да е издала дуетен албум с толкова много мъже и с толкова много приятели. Да не тръгваме по тънката линия за това, че са мъже. Казвам го, защото леко се опитват да го превръщат в тази скандална материя, която аз не обичам. Приятели с добра енергия, събрани на едно място, това предаваме нататък. Благодаря на всички колеги, които участват в „Предай нататък”.

С Орлин Горанов имаш най-много песни. Той ли еМариана Попова най-привилигерованият?
Мариана Попова: Просто така се стекоха обстоятелствата през времето. Това са събрани песни от 2004 до 2011 година. Като, че ли с него сме записвали най-много дуети напоследък. Не е търсено специално.

Има ли някого, с когото много искаш да пееш, но още не ти се е случило?
Мариана Попова: Да, има, и много си мечтая това да ми се случи – с Лили Иванова. Зная, че това е много дръзка и смела мечта, надявам се, че ще имам времето и възможността да го направим. Стига да получа съгласие и добро отношение от нея по въпроса. Все още се опитвам да стигна до нея. Дано да прочете интервюто.

Най-новият ти клип е доста интересен...
Мариана Попова: Да, към песента „Все така” с Орлин Горанов. Това един много истински, български клип. Лошото е, че и с него започва да се злоупотребява. Повечето журналисти си затвориха очите за Стефка Костадинова, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, „Хъшовете” на Александър Морфов и много други шампиони на България. Ядосвам се, че го политизират, а ние наистина искахме да покажем позитивните герои на България.

Не е ли доста смело от твоя страна, след като доста време свързваха името ти с това на президента Първанов, да го сложиш и него в клипа?
Мариана Попова: Защо да не го сложа, той участва изцяло като символ на България. Първанов е единственият независимо издигнат политик, който изкара два мандата като президент. Това е по желание на хората и прецедент в нашата политика. Да не говорим, че в крайна сметка той е лице на България пред света. Не се страхувам от това, че са ме свързвали с него и продължават да ме свързват. Тези неща няма да свършат никога, но мен не ме тревожат.

Мариана ПоповаСкоро отново хвърли бомба, като каза, че не знаеш, кой е министър-председателят ни?
Мариана Попова: (смее се) Човек трябва да има чувство за хумор. Веднага след шегата си казах, че в клипа сме сложили хора, които наистина са се доказали.

Може би в някои от следващите ти клипове ще бъде и Бойко Борисов?
Мариана Попова: Зависи! Очакваме да видим резултати. Когато те са налице и напише сериозен период от историята на България, защо не! Както се казва, политиците и мандатите отминават, ние артистите оставаме.

Кога ще се омъжиш за Ханес?
Мариана Попова: И с това много злоупотребиха. Засега нямаме намерения да вдигаме сватби. Очаква ни много активна година и планове за много работа. Когато решим да се оженим, вие първи ще научите. Нямам интерес да пазя тези неща в тайна и винаги съм си казвала всичко.

Ще заведете ли и малката в Австрия?
Мариана Попова: Сега не. Но предвиждаме лятото да отидем заедно. Сега ще отидем на меден месец, без да сме имали сватба.