Актьорът Макколи Кълкин, който се прочу като Кевин от филма „Сам в къщи“, днес навършва 30 г.
Макколи Кълкин навърши 30 г
Макколи Кълкин навърши 30 г

Актьорът Макколи Кълкин, който се прочу като Кевин от филма „Сам в къщи“, днес навършва 30 г. В дните, когато беше на върха, той беше обявен от медии и критици за най-успялото дете-актьор след Шърли Темпъл. За ролята си в лентата „Моето момиче“ Макколи получаи 1 млн. долара, сума, която нито едно дете в кино индустрията не е взимало дотогава. 

Въпреки успеха, който му предричат критиците, след ролите си в „Сам в къщи“ Макколи Кълкин не успява повече да повтори успехите си. Кариерата му като цяло не бележи други върхове и повечето филми, в които се снима, са по-скоро посредствени отколкото хитови.

Макколи Кълкин има немалко проблеми и в семейството си. Майка му и баща му се развеждат и водят дълга и мъчителна битка за попечителството над децата им и за парите на сина им. Актьорът от малък е близък приятел с вече покойния Майкъл Джексън и е сред хората, които са до Краля по време на процесите, които се водят срещу него за педофилия. Макколи е кръстник на най-големия син на Джако – Принс Майкъл I.

През 1998 г., когато е на 18 г, Макколи Кълкин се жени за приятелка си Рейчъл Минър. Бракът им продължава само две години. В момента актьорът излиза с колежката си Мила Куниц.