Попфолк певецът Константин е роден в семейство на майка учителка и баща в системата на МВР.
Попфолк певецът Константин
Попфолк певецът Константин
Пълно име: Константин Иванов Славов
Прякор: Константин, Коцето
Образование: Средно
Дата и място на раждане: 17.07.1976 г., в София
Зодия: Рак
Семейно положение: Женен
Хобита и интереси: Фитнес
Мото: Да правим каквото трябва, да се случва каквото ще!

Лични данни: Попфолк певецът Константин е роден в семейство на майка учителка и баща в системата на МВР. От малък се увлича от спорта и музиката. Постъпва в спортното училище на "Левски-Спартак", където завършва и средното си образование.
Казармата изкарва в ШВСМ "Левски", или както се казва - спортна рота, през периода 95-96 г. Не след дълго започва и професионалното му навлизане в музикалното поприще.
През 2003 г. Константин започва връзка с колежката си – попфолк певицата Райна. Двамата са една от най-здравите двойки в бранша, като любовта им продължава цели 6 години. През 2009 г. обаче тръгва слух, че любимците на фолк феновете се е разделили. Изпълнителите на „Пайнер” мълчат и не коментират това почти до края на годината. През ноември певците най-накрая признават, че вече не са заедно. Не след дълго Константин признава, че е влюбен в студентката Надя.  Двамата сключиха брак на 18 септември 2010 г. в Пловдив.
Професионални данни: Печелил е много награди от престижни фестивали, като най-ценни измежду тях са: 1-ва награда на журито "Пирин фолк 2003"; дует на годината 2005-06 г.; откритие на годината 1999 и т.н.
Наричат го Мистър „Черна роза” по едноименния хит, изстрелял го в орбитата на големите от попфолка. Независимо от романтичния ореол, Константин е комплексен певец, с предпочитания и към бързи, ритмични, майтапчийски песни. Неотменна част от неговия разнообразен репертоар са и македонските песни. От любовта му с Райна се раждат четири великолепни дуета - „Тежка диагноза”, „И това е любов”, „Ти си ми всичко” и "Ние знаем как". През април 2006 Константин се прочува и като първият победител в риалити шоуто „VIP Brother”.
С "Черна роза", която остава един от най-големите хитове на Константин, певецът печели наградата “Откритие на годината” от списание “Нов фолк”, а скоро след това започва да се отрупва с големите награди от редица фестивали. През 2003 г. печели 1-ва награда на журито "Пирин фолк 2003" с песента “Айде вземи тамбурата”. Сред останалите му по-големи хитове са “Върни се”, “Несподелена любов”, “Като сън”, “Острието”, “Да те усещам” и “Ти си само осми клас”.