„Нощ в джаз клуба” е името на излезлия, преди дни на музикалния пазар, албум на Любомир Денев Квартет и Весела Морова- вокал.
Излезе нов албум на големия джаз музикант Любо Денев
Излезе нов албум на големия джаз музикант Любо Денев

„Нощ в джаз клуба” е името на излезлия, преди дни на музикалния пазар, албум на Любомир Денев Квартет и Весела Морова- вокал. 

На 18 април (понеделник) от 20:00ч., албумът ще бъде предствен пред софийска публика в познатия за меломани джаз клуб „Студио 5” 

Над албума са работили музикантите: Петър Момчев – саксофон, Димитър Карамфилов – контрабас и Димитър Семов – барабани. 

Любомир Денев е едно от най-големите имена в съвременната българска музика. През годините, той развива солова джаз кариера. Отличен е с множество награди от международни конкурси по композиция. 

Неговата музика се изпълнява в много страни на Европа, САЩ, Канада, Япония,Мексико,Китай, Египет и Индия. 

Поводът за създаването на албума е неговото вдъхновение от гласа на младата джаз изпълнителката Весела Морова. Любо Денев пише пиеси, специално за нея. Освен музиката и аранжимента, той е и автор на текстовете.

Весела Морова е възпитаник на музикалния колеж Бъркли, където участва в разнообразни формации за джаз, етно и уърлд музика. Дълго време е и част от етно-рок формацията Bury Me Standing от САЩ. 

Увлича се по латино джаза и южните ритми, докато е вокалистка и на бостънската група “Black Sea Salsa Band”. 

От 2012г. Весела е в България и продължава професионалното си музикално развитие. Работи съвместно с джаз музиканти, като Антони Дончев, Борис Таслев, Калин Жечев, Денис Гоев, Борислав Петров, Митко Карамфилов и още много други наши музиканти. 

Прави записи с Биг Бенда на БНР.

Весела Морова се изявява и на сцените на различни джаз клубове в София и страната. 

Участва през 2015г. на Международния джаз фестивал в Банско, Варненския джаз фестивал, Аполония и още много други фестивали.