Актрисата Рийз Уидърспуун внесе разнообразие със страхотния си грим на червения килим на на тазгодишната церемония по раздаването на наградите Оскар.
Гримът на Рийз Уидърспуун
Гримът на Рийз Уидърспуун

Актрисата Рийз Уидърспуун внесе разнообразие със страхотния си грим на червения килим на на тазгодишната церемония по раздаването на наградите Оскар. За разлика от повечето си колежки, които се бяха наклепали до ушите, блондинката беше заложила на изчистен и семпъл макиаж. Ето и тайната как да го постигнете и вие в няколко лесни стъпки:

Първонанесете лек овлажняващ крем върху добре почистена кожа. След това изравнете тена на лицето с матиращ фон дьо тен и прикрийте сенките под очите с коректор. Нанесете лека прозрачна, която да тушира лъщенето на кожата. Усмихнете се и сложете прасковен руж само върху най-изпъкналата част на бузите си.

Второ - очертайте горните клепачи в основата на миглите с черна очна линия, като изтеглите линията и я удебелите в края. Ако не сте сигурни, че ще се справите с нея, можете да използвате мек молив за очи. Нанесете сенки в телесен цвят по целия клепач, а във вътрешния ъгъл на окото – сребристи. Сложете няколко пласта черна спирала за обем, като внимавате миглите ви да не останат слепнати. Ако ресниците ви не са достатъчно гъсти, опитайте с изкуствени. Пригладете косъмчетата на веждите си с четчица, върху която има малко безцветен гел.

Трето – върху устните си нанесете прозрачен балсам, който ще ги омекоти и заглади. Отгоре сложете кремообразно червило в нежен розов цвят и сте готови!