На каквото и събитие да се появи, актрисата от популярния тийн сериал „Клюкарката“ Тейлър Момсен никога не остава незабелязана.

На каквото и събитие да се появи, актрисата от популярния тийн сериал „Клюкарката“ Тейлър Момсен никога не остава незабелязана. Бунтарката успя да наложи свой стил и визия и все повече момичета искат да изглеждат като нея. И вие можете да се гримирате като звездата, стига да следвате тези прости стъпки:

Тейлър МомсенСтъпка 1: Нанесете върху клепачите си основа за грим, която няма да позволи на сенките да се съберат в гънката. След това минете лекичко с четката за пудра, за да запечатате основата.

С пръсти нанесете матови сенки в неутрален цвят или близък до този на кожата ви. С мек черен молив подчертайте дебело линията на окото, като не се стремите да я направите напълно равномерна.

После размажете молива с пръст, като се опитате да прелеете нюансите така, че цветът да бъде най-тъмен в основата на миглите и най-светъл – един пръст под веждите.

Вземете отново неутралните сенки и  кръгообразни движения леко нанесете от тях точно там, където свършва черният молив, така, че да прелеете цвета към този на кожата си. С черния молив очертайте външната страна на долния си клепач по цялата му дължина. Размажете линията с тънка четка, така че да добие равномерен вид.

Стъпка 2: Сложете под окото си салфетка, така че сенките да не се посипват по бузите ви и с плоска четка смело нанесете черни сенки със златисти или сребристи отблясъци по целия клепач доТейлър Момсен сгъвката.

Изтупайте четката и прелейте сенките към външния ъгъл на окото и към най-изпъкналата част на костта под веждите. Във вътрешния ъгъл на окото и под арката на веждите нанесете блестящи сенки в цвят шампанско.

След това отново вземете черния молив и очертайте горния клепач в основата на миглите – по този начин ще направите погледа си още по-драматичен.

Минете с него и долния клепач от вътрешната страна. Нанесете няколко слоя черна спирала като се стараете миглите ви да останат максимално разделени една от друга. Сложете съвсем малко и на долните мигли.

Стъпка 3: За да могат очите да изпъкнат повече, останалият грим е съвсем семпъл – малко фон дьо тен и пудра са напълно достатъчни. Тейлър Момсен обикновено завършва визията си с ярко червило във виолетовата или цикламената гама, но за по-умерен вид можете да заложите само на прозрачен гланц.