Не е никак трудно да се гримираш като истинска филмова звезда, стига да знаеш какви тънкости и хитрини използват професионалните гримьори, за да направят клиентките си неустоими.

Не е никак трудно да се гримираш като истинска филмова звезда, стига да знаеш какви тънкости и хитрини използват професионалните гримьори, за да направят клиентките си неустоими. Ето как можеш да влезеш в кожата на любимите си актриси от вампирската поредица „Здрач“, които просто блестят на червения килим:

Кристен СтюартКристен Стюарт
Топ гримьорката Джилиан Демпси (б.а. - съпругата на актьора Патрик Демпси) споделя, че визията на актрисата Кристен Стюарт от премиерата на „Здрач 3: Затъмнение“ е доста лесна за постигане. „С блестящи ледени тонове направихме очите й по-големи. А за повече изразителност подчертахме горните й клепачи с черна очна линия, която нанесохме в основата на миглите и добавихме два пласта черна спирала“, разкрива Джилиан Демпси. Фризьорът на Кристен – Фредерик Фекъй, пък издава, че за да оформи косата й в стил а ла 50-те години първо я изсушил назад, след което я навил леко с маша и я оформил в нисък  страничен кок, като придал обем в горната част.

Дакота ФанингДакота Фанинг
„Нежните гланцове за устни с полуплътна текстура са много по-подходящи за възрастта на Дакота, отколкото тежкият грим“, споделя гримьорката Сами Мурабит. Тя добавя, че за да направи кожата на 16-годишната си клиентка да изглежда мека като кадифе, смесва лек дневен крем и фон дьо тен с минерални частици. „Очите й са достатъчно изразителни и нежните сенки в златисто и черната спирала са напълно достатъчно, за да ги подчертаят. А на скулите й добавих малко прасковен руж и минах отгоре с четка, топната в бронзираща пудра“, разкрива още Сами Мурабит.

 

Брайс Далас ХауърдБрайс Далас Хауърд
„Зелените очи на Брайс изглеждат удивително, когато се подчертаят с тъмни сенки или молив. А двата пласта черна спирала, които й нанесох, ги направи страшно изразителни и приковаващи вниманието. Тъй като кожата й е доста светла, реших да сложа акцент върху устните й със секси червено червило, съобразено с оттенъка на косата й. Скулите й са съвсем леко подчертани с розов руж“, разказва Джилиан Демпси. Фризьорът на Брайс Далас Хауърд пък разкрива, че прическата на актрисата е вдъхновена от стила на Бриджит Бардо. „След като разделих косата й на път по средата, навих 2-сантиметрови кичури около кръгла маша и накрая напръсках цялата й прическа със спрей за блясък“, обяснява той.

Ашли ГрийнАшли Грийн
„При Ашли исках да постигна съвсем меко и нежно излъчване, затова използвах лек фон дьо тен със златисти частици, нежен прасковен руж и сенки за очи в цвят шампанско. Очертах леко очите й с черна очна линия и сложих на миглите й два пласта черна спирала“, разкрива гримьорката Ванеса Скали. Специално за премиерата на „Здрач 3: Затъмнение“ стилистът Тед Гибсън направил на Ашли прическата „Гръцката богиня“. „Навих цялата й коса на нежни къдрици и прибрах тези около лицето й назад, като ги прихванах леко с фиби, които скрих в останалата коса“, издава той.

Ники РийдНики Рийд
„Исках Ники да изглежда свежа и лъчезарна, затова след хидратиращия крем нанесох на лицето й озаряващ фон дьо тен и нежен розов руж на бузите й. За очите й се спрях на три нюанса – светло розово, лилаво и сиво, които прелях върху клепачите й. Накрая напластих върху миглите й черна спирала, а на устните й сложих матово червило в нежно розово“, споделя гримьорката на Ники Рийд - Фиона Стайлс.