Звездата й изгря наскоро, но клюките не я пощадиха. Била момиче на повикване, имала богат любовник, правела постоянно скандали.

Звездата й изгря наскоро, но клюките не я пощадиха. Била момиче на повикване, имала богат любовник, правела постоянно скандали. Това са част от нещата, които сме чели за нея. За да чуем истината от извора, потърсихме самата Емануела – откритието на “Ара мюзик”. Тя не се поколеба да говори. Този път специално за читателите на Bliasak.bg.

Емануела, твоята звезда изгря много бързо. Според теб как се наложи така успешно за кратко време?

Не знам, честно казано. Може би, защото текстовете ми са винаги за нещо, което чувствам и това няма как да не си проличи. При нас, изпълнителите, винаги се усеща, когато една песен не е за теб. Певецът не изглежда искрен и това може да го провали. Аз не харесвам наложени парчета, нещо, което не си усетил, не си пречупил през себе си. Това все пак е изкуство, творчество, и ако не си дал част от себе си, не си направил нищо.

Върху какво работиш в момента?

Съвсем наскоро приключих работата по най-новата си песен “На повикване”, която вече е хит. Започвам и нови парчета, работя усилено. До скоро се подготвях за концерта на Фен ТВ. До последния момент тичах за тоалети, занимавах се с хореографията и беше много натоварено, но и зареждащо в същото време.

А как мина той?

Много добре. Щастлива съм, защото това беше първият ми концерт и вълнението беше огромно. Най-странното беше, че през цялото време си мислех, че ще бъда притеснена, а се оказа, че се чувствах прекрасно. Плувах в свои води и нито за момент не се усетих притеснена от нещо. В момента, в който стъпих на сцената, нещата си дойдоха на мястото.

Покрай хита ти “На повикване” тръгнаха слухове, че всъщност си признаваш, че си била в тази роля. Това не те ли притеснява? 

Не, ни най-малко. Заглавието избрахме с моя текстописец, който ме усеща най-добре. С него се чувствам винаги спокойна, защото знам, че намира подходящите текстове за самата мен, текстове, които винаги ми пасват. Може би работата ни е успешна, защото мога да му се доверя и знам, че сме добри приятели. Всъщност историята на песента е интересна. Първоначалната идея беше тя да е лирична, но след това я променихме, защото пасваше по-добре на моя стил и моментното ми състояние. А в момента не съм на лирична вълна.

Какво освен талант е необходимо на една фолк певица, за да се утвърди?

Много хора по света имат талант, но не всеки е роден да бъде звезда. Когато си роден, за да вършиш нещо, няма как то да не стане. Съдбата ти помага в такива случаи. Ако например не знаеш как да се държиш на сцената, как да общуваш с публиката, нямаш място в шоубизнеса. Там трябва да правиш шоу, да си постоянно интересен.

Откъде намираш средства? Имаш ли богат спонсор?

Не, нямам богат спонсор. Знам за какво намекваш, но при мен ситуацията е различна. Аз имам музикалната компания “Ара мюзик”, която е твърдо зад гърба ми, подкрепя ме и ми вярва.

За твоите връзки се говори и пише много. Каква е истината?

Ами да ти кажа, чела съм толкова много неща, че вече не знам коя е последната клюка.

Че имаш богат любовник, който е чужденец...

Не, приятелят ми не е чужденец. (Смее се)

А какъв е?

Приятелят ми е българин, връзката ни е прясна, но не искам да говоря, защото има много злобари. Само мога да кажа, че е много красив, подкрепя ме във всичко, аз него също, но засега не искам да разкривам повече. Ако кажа с какво се занимава, веднага ще се досетите, така че запазвам мълчание.

Казват, че имаш много остър език. Защо?

Свикнала съм да казвам всичко, което мисля.

Това не ти ли носи неприятности?

Ами май да, но пък ако не си кажа, ми става гадно, че съм лицемерка. Виж - за толкова много неща ни лъжат, защо и ние трябва да се лъжем един друг. Моята баба ме е възпитавала така - без значение каква е истината, трябва да я казваш винаги.
 
Кои са твоите женски тайни за добър външен вид?

Ходя на фитнес, правя си редовно маски с мед. Харесва ми да се глезя и с шоколадова маска за тяло. Обичам плодовете и не се ограничавам в яденето, но все пак се старая това, което ям, да е здравословно.