Бившата адреналинка в "Господари на ефира" Ени Радилова от няколко години живее и работи в Щатите.

Бившата адреналинка в "Господари на ефира" Ени Радилова от няколко години живее и работи в Щатите. Пред bliasak.bg тя сподели, че е осъществила мечтата си да стане актриса. Какво разказа още, разберете от интервюто на Ени за bliasak.bg

Ексадреналсинката Ени: България ще е новият ХоливудЕни, от колко време вече живееш в Щатите?  
Ени: В Америка съм от седем години. Не мога да повярвам колко бързо лети времето. Но се чувствам много добре и съм щастлива и благодарна за всеки един миг, който съм имала досега.

Кое те накара да заминеш за Америка? Не видя ли перспектива в България за начинанията си?
Ени: Получих зелена карта, когато бях на 20 години, благодарение на творческите професии на родителите ми. Беше подарък от моето семейство и съдбата. Не че някой ме накара, по-скоро имах шанс да изляза от България и да видя света. Обичам България, но още повече обичам да пътувам и да видя колкото може повече от света.

Ти беше най-популярна, именно когато реши да заминеш за Щатите. Защо не се възползва от популярността си тук, за да реализираш амбициите си?
Ени: За мен не е важна само популярността. Аз се опитвам да реализирам амбициите си всеки ден от моят живот, независимо къде съм и с какво се занимавам. Истината е, че колкото повече видя, толкова повече ще науча. Това ме възхищава. Тук има хора от всяка точка на света и те всички са много добри. Конкуренцията е голяма, но това е най-голямото училище.
 
Поддържаш ли все още контакти с бившите ти колеги от „Господари на ефира“? Разбрах, че и колежката ти Теди живее и работи в Америка, виждате ли се?
Ени: Разбира се, че поддържам контакти с Господарите. За съжаление не е толкова, колкото ми се иска, защото сме доста далече едни от други, но аз следя от време на време предаванията и им желая от все сърце още много, много години в ефир. С Теди се виждахме няколко пъти, но от тогава не сме се чували... И на нея й желая всичко най-прекрасно и се надявам да се видим следващия път като дойде тук.

Трудно ли е за една българка да се реализира като актриса в Холивуд?Ексадреналсинката Ени: България ще е новият Холивуд
Ени: Трудно е не само за българка, а за всеки актьор да се реализира в Холивуд. Това е, защото те са върхът на стълбицата, но прекрасното е, че тук си много близо до това и имаш възможност да се изкачваш по нея. И аз го правя с пълна пара!

Според някои акцентът ни е проблем за добри роли?
Ени: Мисля, че добри роли не се определят по това дали имаш акцент или не, а как играеш и дали това докосва публиката. Истината е, че с акцент няма да можеш да изиграеш американски роли, но сега тук е модерно да имаш акцент. Аз мисля, че ще успея с това, което съм.
 
Поддържаш ли контакт с други популярни българи, които са в Америка?
Ени: Тук има много прекрасни българи от всякакви среди. Често Българското консулство с генерален консул Радослав Точев организира събития, за да събира всички наши артисти в Ню Йорк. Например, аз изиграх една постановка, която моята театрална компания Dare To Speak Productions продуцира миналата година. Господин Точев ни покани да гостуваме и изиграем постановката на българските зрители в Ню Йорк. Също така работя с Мая Прматарова, Христо Христов, Тони Наумовски и много други талантливи и прекрасни българи.

Сбъдната мечта ли ти е да работиш като актриса?
Ени: Да. Цял живот съм искала да играя. Още, когато майка ми Силва Аврамова ме водеше от ранна възраст, почти пеленак, да гледам нейните представления в театър "Сълза и смях". Също така заобичах филмите покрай участието ми във филмите на баща ми от малка. Те ми показаха и ме потопиха в света на театъра и киното и от тогава следвам техния път.

Ексадреналсинката Ени: България ще е новият ХоливудБързо ли успя да получиш първия си ангажимент? Какъв беше той?
Ени: Първите две години почти не търсех актьорски ангажименти. Концентрирах се над английския, защото не знаех добре езика като заминах. Тогава работех главно като модел. След това влязох в Академията The American Academy Of Dramatic Arts, където учех три години. Очевидно оцениха високо усилията ми с английския. Там участвах в пет големи постановки, но те бяха част от Академията. След завършването вече бях готова да започна работа. Първият ми ангажимент беше Off Broadway, където участвах в пиесата на Лорка "Кървава сватба". Аз изиграх ролята на Булката. Това ми донесе много успех и ми даде прекрасен старт на това, което се случи след това.

Разбрах, че си се снимала във филм на ужасите. Всеки актьор ли в Холивуд  има по един такъв филм зад гърба  си, който е задължителна част от биографията му?
Ени: Не знам дали е задължителна част от биографията, но аз като актьор се интересувам от всякакъв жанр филми.

Играла си роли на мюсюлманка, на циганка... Има ли образ, в който не би се превъплътила?
Ени: Не бих играла в лошо написани сценарии.

С кои от големите актьори си се снимала и с какви впечатления  си останала от тях?
Ени: Работила съм с доста известни личности досега и всеки един от тях има различен подход към професията и ролята, която играе. Снимала съм и съм играла с актьори като Lorrian Serrabian, Джери Мац, Джой Франц и други актьори от Бродуей. Във филмите и телевизията с Маришка Харгитей, ICE T, Ейдриан Куийн, Джони Лий Милър и други. Всички те имат различен подход и това е едно от най-вълнуващите неща в нашата работа. Новите хора и новите връзки, които правите пред камерата един с друг.

Докъде стигат мечтите ти свързани с киното и телевизията?
Ени: Не спирам да мечтая.

Кино, телевизия или Бродуей?
Ени: Всяко едно усещане е много различно и не бих заменила едното с другото. Тук като че ли е на вълни. Един месец е по-силен и имам повече театрални ангажименти, друг - филми.
 
Занимаваш се с изкуства – танцьорка  си, актриса... Къде в цялата тази работа намери сили да се заемеш и с политика? Разбрах, че имаш фирма за политически ангажирани проекти. Защо се зае с това?
Ени: Аз вярвам, че нашето изкуство има силата да образова, трансформира и лекува. Ние се интересуваме от проблеми, които са важна част от заобикалящия ни живот, и какво формира нашето бъдеще. Ние сме разказвачи на истории, които събираме от истинския живот, за да караме хората да мислят и чувстват.

Снимаш се и в чужди продукции, които се реализират в България. Да те очакваме ли скоро отново у нас?
Ени: Снимах се във филма "Спартак" с Горан Вишнич и Рона Митра, преди да замина за Америка. След това не съм се прибирала за повече проекти, защото тук съм много заета. Но аз имам много идеи за връщане в България и да творя заедно с нашите прекрасни актьори и режисьори.

Според теб на какво се дължи  фактът, че все повече високобюджетни филми с големи актьори се снимат в България?
Ени: България е невероятно красива страна и за тях финансово е много изгодна. Мисля, че това е прекрасно за България, защото се влизат повече пари във филмовата индустрия. Тук чувам да се говори, че България ще е новият Холивуд.

Мислила ли си да се върнеш окончателно  в България или смяташ, че вече си се устроила в Щатите?
Ени: Засега съм се установила тук, но както казах, ще се връщам все по-често за проекти в България. Както и за малко почивка на нашето Черноморие. 
 
Кое най-много ти липсва от България?
Ени: Липсва ми семейството ми, приятелите ми и морето...


Няма как да не те питам за личния ти живот. Имаш ли човек до себе си?

Ени: Не обичам много да говоря за личния си живот, но ще кажа, че човекът до мен е прекрасен и ми помага и подкрепя във всичко.