Актьорът от „Стъклен дом“ Дарин Ангелов сподели с bliasak.bg как се е уредил с роля в сериала, какво се случва с героя му и колко в действителност получава като заплата в „Младежкия театър“:

Актьорът от „Стъклен дом“ Дарин Ангелов сподели с bliasak.bg как се е уредил с роля в сериала, какво се случва с героя му и колко в действителност получава като заплата в „Младежкия театър“:

Дарин АнгеловДарине, как попадна в „Стъклен дом“?
Дарин Ангелов:
Обадиха ми се, казаха, че ще сменят един персонаж и търсят нов актьор, явих се на кастинг и готово – спечелих го. Разбрах, че става въпрос за ролята на бармана, когато ми изпратиха текста за кастинга. Явно съм ги впечатлил.

Какво изигра на кастинга, как ги впечатли?
Дарин Ангелов:
Сцената с целувката между бармана и Сияна, когато се засичат в тоалетната.

Твоят герой в крайна сметка ще стане ли гадже със Сияна или пък с барманката Алекс?
Дарин Ангелов:
Ако кажа, ще издам всичко. Когото и да питате, няма да ви каже какво се случва в сериала.

Защо? Ще ви глобят ли?
Дарин Ангелов:
Няма глоби. Просто ние, актьорите и целият екип, сме решили да пазим сюжета в тайна. Ако например издам нещо и то излезе, сценаристите веднага ще променят сценария.

Как вървят снимките на сериала?
Дарин Ангелов:
Стигнахме почти до края на втория сезон. Работим в нормално темпо и няма забавяния. Още повече, че сериите се правят като игрални филми, което е доста сложно и трудоемко. А ние снимаме един епизод за около 10-12 дни. Снимачният ден продължава 12 часа, а това е една от най-големите трудности, тъй като артистите трябва да съобразят работата си в театъра, със снимките на сериала.

Ангажиментът ти в „Стъклен дом“ не те ли отказва от театъра,Дарин Ангелов предвид това, че в ТВ поредицата се  изкарват много повече пари?
Дарин Ангелов:
В никакъв случай. Лично за себе си мога да кажа, че без театъра не мога. И да снимам, и нищо да не снимам, от него няма да си тръгна.

Колко печелиш от едното и колко от другото място?
Дарин Ангелов:
Двете са много различни неща. В „Стъклен дом“ ангажиментите са ясни за месеци напред. Докато в театъра ситуацията е следната – в много от постановките се играе на хонорар. Аз съм щатен актьор в „Младежкия театър“, но играя още в „Народния“ и в „199“, където съм на договори.

Все пак, какви са ти хонорарите в сериала и в театъра?
Дарин Ангелов:
Нямам право да назовавам конкретни суми. Ако съпоставя парите, които изкарвам от театър и парите, които печеля от сериала, нещата се припокриват. Но, за да се случи така, аз съм го извоювал. Не мога да коментирам хонорарите си, но мога да кажа каква ми е заплатата като щатен актьор в „Младежкия театър“. Всеки месец, колкото и смешно да звучи, банкоматът ми дава 400 лева.

Защо всички се оплакват, че в България няма култура, а никой не инвестира в нея?
Дарин Ангелов:
Какво можем да направим ние – артистите? Ще излезем, ще вдигнем стачка и хората какво ще кажат: „Ами няма да ходим на театър!“. Ще си пуснат телевизорите, ще гледат турската простотия... Взети са мерки, ще видим как ще подействат.

Ти се снимаш и в реклами. Доволен ли си от заплащането?
Дарин Ангелов:
Това са много бързо спечелени пари за един ден, що се отнася до актьорската работа. Рекламата е начин актьорът да изкара лесни пари.

Има ли жена до себе си Дарин Ангелов и още любопитни подробности за личния живот на актьора, прочетете в интервюто му в бр. 47 на списание "Блясък", който ще е на пазара на 24 ноември.