Меган Маркъл е първата, която принц Хари представи официално на света, амбициозната тъмнокожа актриса вече се учи как да бъде принцеса

Официалното изявление, чрез което принц Хари и кралския двор оповестиха съществуването на Меган, се превърна в сензация не само на Острова. И то не само заради това, че тя е на 35 години, с три години по-голяма от принца, била е омъжена преди това за кинопродуцента Тревър Енгелсън, но и поради „скандалния“ факт, че майка й е чернокожа и носи расти – директно послание, че синята кръв ще бъде поругана. Хари защити любимата си, а това е рядък прецедент, когато член на кралското семейство коментира личния си живот. Поведението му се оказа откровена провокация към кралските норми и расистки настроените поданици. Изявлението на Хари може да се сравни само с онова през 2007-а от по-големия му брат Уилям. И тъй като то засягаше бъдещата му съпруга Кейт Мидълтън, има основания да се предполага, че отношенията между Хари и Меган са наистина сериозни.

Ще има ли Великобритания първата си тъмнокожа принцеса? Единствената, която може да попречи е кралица Елизабет Втора. Няма закон, който изрично да упоменава какъв трябва да е цвета на кожата на една принцеса, дали тя може да е имала и предишен брак, деца. Съществуваше забрана принцовете да се женят за католички, но тя бе отменена преди три години. Така че единствената, която трябва да каже „да“ или „не“ на Хари и Меган е Елизабет. Не е сигурно, че на нея ще й пречи тъмната кожа на актрисата, но пък някои от действията й определено биха я смутили.

Красивата Маркъл играе съблазнителната млада юристка в сериала „Костюмари“. Зрителите помнят култовата сцена, в която Маркъл удря здрав шамар на свой колега, а после се отдават на горещи ласки между купища дела и документи. Сцената е определена като една от най-горещите еротични сцени в тв продукция за последните години. Но и тази слава си има цена и Меган е подложена на безпощадни атаки. „Епизодите на сериала се въртяха около любовната измяна на моята героиня. Рейчъл Елизабет Зейн изневери на мъжа си. Това отприщи ужасяващи емоции у феновете. Хората искаха да ме убият, не героинята ми... а мен самата", през сълзи разказва любимата на Хари. Че Меган е изключително сексапилна и женствена, няма спор, но оказва се, че има и интелектуален потенциал. Маркъл има диплома по Международни отношения и работи като посланик в ООН. Започва да се занимава с кино, доста късно, макар да е прекарала детството си на снимачната площадка. Баща й е бил един от главните осветители на ситкома „Женени с деца". След завършването си Меган е работила известно време в посолството на САЩ в Буенос Айрес.

Купидон застига Хари и Меган в Торонто. Двамата се запознали заради ангажираността им с дейности на ООН. Бързо се оказало, че имат много общи интереси - и двамата се занимават с хуманитарни дейности и различни благотворителни кампании в подкрепа на деца в нужда. Хари се влюбил в първия миг и започнал да праща на Меган sms-и, независимо че по това време тя имала приятел - известен телевизионен готвач. Сега целият свят очаква голямата развръзка. Според светските анализатори на Острова, новата принцеса съвсем скоро ще заживее в двореца.