Пернишката красавица Антония Петрова е новата Мис България.
Антония Петрова
Антония Петрова
Пернишката красавица Антония Петрова е новата Мис България. Тя е първата носителка на престижната титла, която получи короната след зрителски вот, а не от жури. Антония победи своите конкурентки след като получи близо 40% от изпратените sms-и. Тя ще представи страната ни в Йоханесбург, ЮАР, на конкурса „Мис Свят”.
Преди световната среща на красавиците обаче, Антония Петрова ще се изправи пред първото си предизвикателство като новата Мис България. Още утре тя ще се заеме с благотворителност заедно с други БГ звезди, като се включи в риалити шоуто Vip Brother 3.
Първа подгласничка на Мис България стана 18-годишната Елица Любенова. Тя получи титлата “Мис Вселена България 2009” и ще представи страната ни на конкурса „Мис Вселена 2009” на Бахамските острови. „Мис Бюти 2009” стана софиянката Руслана Канева, която ще лети за надпреварата „Miss beauty of the World”. Полина Гергушева единодушно беше избрана от журито за „Мис Туризъм” и ще се бори за призовото място на „Miss Tourism Planet of the World”.
Бургазлийката Надежда Ламбрева пък се утеши с наградата на публиката.