Ако се чудиш каква е формулата за да влезеш под кожата не само на любимия човек, но и на приятелите си – бъди добра в шегите!
Чувството за хумор е в основата на добрите отношения
Чувството за хумор е в основата на добрите отношения

Ако се чудиш каква е формулата за да влезеш под кожата не само на любимия човек, но и на приятелите си – бъди добра в шегите! 

Позитивното отношение към света е началото на всяко истинско приятелство и не само. Това важи с пълна сила и за любовта. Ако искаш да се превърнеш в душата на компанията или да задържиш вниманието на половинката си – радвай се на живота и се смей. 

Горивото на любовта

Истината е, че няма мъж, който да си пада по вечно намръщени жени, които са недоволни от всичко. Силните половинки са подвластни на жени с чувство за хумор и често именно такъв тип дами се оказват спътниците им в живота. Специалисти смятат, че шегите са горивото, което поддържа една връзка. И определено са прави! Жените, които смятат, че сексуалните преживявания са онова, което не позволява на искрата в отношенията да прегори – са в абсолютна заблуда. Да, разбира се, че и интимностите имат своя принос и то не малък, но едно от основните неща, които превръщат връзката в успешна, е именно смехът и приятните емоции, които двама души споделят. 

Затова учените смятат, че важен фактор в отношенията на една влюбена двойка е начинът, по който те се забавляват, когато са заедно. Има редица примери, в които всеки от двамата партньори е имал своя среда, преди да срещне другия. В последствие се оказва, че нито мъжът, нито жената могат да се приспособят към приятелският кръг на половинката си, и това им пречи да се забавляват заедно. Колкото и нищожен да изглежда този проблем, рано или късно той се превръща в огромна пречка и довежда до конфликти в любовта, а след това и до раздяла. 

Душата на компанията 

Същите правила, които изброихме по-горе важат с пълна сила и за приятелският ти кръг. Ако искаш да си в прекрасни отношения с всички от компанията, в която излизаш – проявявай уместно чувство за хумор. Под уместно имаме предвид шеги, които отговарят на момента и ситуацията, без да прекаляваш. Дебелашкият хумор в никакъв случай няма да те направи душата на компанията, така че ако решиш да пускаш смешки, първо се увери, че хуморът ти се отдава. 

Самоиронията те прави силна

Безспорно истинско предизвикателство е човек да умее да се самоиронизира. Това качество те прави силна и ти позволява да приемаш провокациите много по-лесно. Колкото повече успяваш да се шегуваш сама със себе си, толкова широко скроена ставаш и превръщаш живота си в забавление, лишено от мрачни мисли и отрицателни нагласи.